• 2017. 11. 16.

  Népi Mesterségek Vetélkedő – I., IV. feladat

  «« vissza
 • Első feladat: írjatok egy terjedelmében három oldalt meg nem haladó fogalmazást a választott mesterség történetéről és múltjáról falvatokban. Nevezzétek meg információitok forrását/forrásait, melyek lehetnek maguk a mesterek, a nagyszülők, a falu öregjei, esetleg írott dokumentumok.

  Beküldési határidő: november 21. (kedd),16:00 óra.

  Negyedik feladat: 2017. december 12-ig szervezzetek egy szabadon választott műfajú, nagyságú és helyszínű rendezvényt a településeteken, az általatok választott mesterséggel kapcsolatban. Lehet ez vetítettképes előadás vagy rajzverseny, stb. Szólhat csak az osztályotoknak, az iskolának vagy az egész településnek. Segítségül hívhattok szülőt, pedagógust, barátot vagy bárkit a településről, sőt előnyt is jelent a több partner bevonása, minél több generáció megszólítása, a résztvevő közönség száma és a sajtóvisszhang mértéke. A lényeg, hogy a meghirdetéstől a szervezésen át a lebonyolításig, és a dokumentálásig (fényképes beszámolót kell készíteni) a ti részvételetekkel kell történjen.

  A rendezvény pontos időpontjáról és helyszínéről egy héttel korábban értesítenetek kell a szervezőket, a zsűri tagjai szúrópróbaszerűen megjelenhetnek az eseményen.

  Megvalósítási határidő: december 12., fényképes beszámoló beküldési határideje: december 15. (péntek), 12:00 óra

  Jó hangulatú, eredményes munkát és tartalmas szórakozást kívánnak a szervezők!

 •