• 2019. 05. 28.

  Meghívó - Szudáni pillanatok

  «« vissza
 • Június 6-án, csütörtökön, 19 órától, Nagy Enikő (szociálpedagógus és néprajzkutató) a Kovászna Megyei Művelődési Központ dísztermében Szudáni pillanatok címmel tart filmvetítéssel egybekötött könyvbemutatót.

  A szerző véletlenül került Szudánba, útja elején Tanzánia és Kenya fele kacsintgatva, az országról semmit nem tudva fogadta el egy szervezet ajánlatát. Két évre szerződött, azóta is ott él.

  Brassóban született, nyolc éves korában költözött ki szüleivel Németországba. Tizenhét éves volt, amikor először jutott el Afrikába. Egy német nőszervezet felhívására jelentkezve került Kenyába, ahol egyebek mellett női jogokkal, felvilágosítással foglalkozott. Hazatérve, szociálpedagógusnak tanult ám többször visszatért Afrikába. A Német Fejlesztési Szolgálattól megkapva a szudáni küldetését csöppent bele a vidéki élet kellős közepébe. Két éven át olyan helyeken élt, ahol az angol nyelvet két-három ember beszélte csak. Feladata helyi civil alapítványok létrehozásának támogatása és tanácsadás volt.

  Ezen megélt és átélt pillanatok hatására született meg a nyolcszáz oldalas, színes album, mely a Sand in My Eyes - Sudanese Moments címet kapta. A kötet két nyelven, angolul és arabul jelent meg.

  Nagy Enikő ma is Szudánban él. Nem tudja meddig marad, konkrét tervei nincsenek, arra bandukol, amerre az út vezeti.

  Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

 • Fotógaléria:

 •