• 2019. 06. 11.

  XIV. Perkő – Erdélyi Gyermek- és Ifjúsági Táncegyüttesek Találkozója

  «« vissza
 • A Kovászna Megyei Művelődési Központ, Kovászna Megye Tanácsa és a kézdiszentléleki Polgármesteri Hivatal közös szervezésében idén június 15-én, immáron tizennegyedik alkalommal kerül megrendezésre a Perkő – Erdélyi Gyermek- és Ifjúsági Táncegyüttesek Találkozója a Kézdiszentlélek fölötti szent hegyen.

  A találkozó kiemelt célja a nemzeti öntudat erősítése, a sokszínű magyar néptáncörökség bemutatása és továbbadása. A gyerekcentrikus rendezvény lehetőséget teremt tapasztalatcserére, kapcsolatteremtésre is, seregszemleként szolgálva igyekszik pontos képet mutatni az erdélyi néptáncegyüttesek jelenlegi helyzetéről.

  A már hagyományossá vált találkozón hat megyéből (Kovászna, Hargita, Maros, Brassó, Bákó és Szeben), 48 néptáncegyüttes több mint ezerháromszáz tagja ropja majd a táncot. Az eseményt a Cimborák Bábszínház A buták versenye című mesejátéka nyitja, majd 11 óra és 19:20 között a tánccsoportok bemutatkozására kerül sor. 19:30-tól a budapesti Üsztürü zenekar népzenei koncertje alapozza meg a hangulatot a 20:30-kor kezdődő szabadtéri táncházhoz.

  Az egésznapos rendezvényen kirakodóvásárral, kézműves foglalkozásokkal, gyerekprogramokkal, barantabemutatóval, Perkő - mozival és táncházzal várjuk az érdeklődőket.

  A belépés díjtalan! Szeretettel várunk kicsiket és nagyokat egyaránt.

 • Fotógaléria:

 •