• 2022. 05. 27.

    Bemutatkozott a Háromszék Vármegye Kiadó - SepsiBook

    «« vissza
  • A SepsiBook könyvvásár és kortárs irodalmi fesztivál lehetőséget teremtett a Háromszék Vármegye kiadónak is a bemutatkozásra. A Kovászna Megyei Művelődési Központ keretében működő kiadó elsősorban az intézmény által kezdeményezett kutatások eredményeit adja közre, de örömmel jelentet meg háromszéki értékeket népszerűsítő más kiadványokat is, lehetőleg laikusok számára is élvezhető, de szakemberek előtt is helyt álló formákban.


    Ma délután három ilyen érdekes és értékes kötet került bemutatásra. Elsőként Demeter Zoltán művelődésszervező beszélgetett Zakariás Erzsébet néprajzkutatóval, szakíróval, aki személyes kapcsolatok mélységéig nyúló interjúkra alapozva a néprajzkutatás egyik fehér foltját tárta fel Asszonyélet Erdővidéken című kötetében.

    A 400 év történelmét felölelő Előre az Úz völgyében kötetről, - amely nemcsak egy hadtörténeti tanulmány, de naplórészletek, helyszíni beszámolók, levelek és korabeli újságcikkek által mutatja be az első világháború helyi eseményeit - Nagy Zoltán történész és Tamás Sándor társszerző beszélgettek. Ugyanakkor bemutatásra került a Boér Hunor könyvtáros-muzeológus és Tamás Sándor térképgyűjtő Szentanna címet viselő kötete is, amely a természeti ritkaságról 1914-ig megjelent szövegeket és illusztrációkat mutatja be.

  •