• 2022. 06. 28.

  X. Mozsika Népzenei Műhelymunka

  «« vissza
 • A Kovászna Megyei Művelődési Központ és Kovászna Megye Tanácsának közös szervezésében kerül sor 2022. augusztus 14 - 19.között Csernátonban a X. Mozsika népzenei műhelymunkára.

  A X. Mozsika népzenei műhelymunka hosszútávú célja népzenénk, néptáncaink, népszokásaink megőrzése, éltetése és a nagyközönség körében történő népszerűsítése. Rövidtávú célként a népzene művelését, a népzene iránt érdeklődő személyek továbbképzését és szakismeretük fejlesztését, valamint a népzenei együttesek kialakulásának elősegítését tűztük ki.

  A műhelymunkán a résztvevők kétféle tevékenység közül választhatnak, érdeklődésük függvényében:

  - népdaltanulás;

  - népzeneoktatás a következő hangszereken: hegedű, brácsa, harmonika vagy nagybőgő.

  A népdaloktatás kiscsoportokban történik, míg a népzeneoktatás esetében a résztvevők a műhelymunka első napjaiban egyesével, vagy hangszerenként elosztott kiscsoportokban, az oktatók szakmai irányításával tanulnak népzenét zenei ismeretüknek megfelelően. Ezt követően, a műhelymunka további részében a csoportban való zenélés fortélyait gyakorolják, egy népi zenekar felépítése szerint.

  A hangszereken történő oktatást a sepsiszentgyörgyi Heveder Zenekar tagjai (Fazakas Levente - hegedű; Szilágyi László – brácsa, harmonika; Bajna György - nagybőgő), illetve egy közreműködő szakember vezetik le, népdalokat István Ildikó, a sepsiszentgyörgyi Művészeti Népiskola ének- és tánctanára oktat.


  A műhelymunka során szerzett ismereteket a résztvevők a rendezvény zárónapján (pénteken) egyéni, illetve közös előadás keretében mutatják be egymásnak, illetve a nagyközönségnek.

  Jelentkezni, érdeklődni személyesen a Kovászna Megyei Művelődési Központ székhelyén (Sepsiszentgyörgy, Szabadság tér 2. szám), a 0267-351 648-as és a 0742-14 86 87-es telefonszámokon, vagy a magoriistvan@cultcov.roés az istvan_magori@yahoo.com elektronikus postacímeken lehet.

  Jelentkezési határidő: 2022. július 31.

  A műhelymunka részvételi díja: 400 RON, amely tartalmazza a szállást, étkeztetést és a programot.

  A jelentkezés megerősítéséhez 250 RON előleget kérünk befizetni a jelentkezési határidő lejárta előtt, a következő módok egyikén:

  1. Banki átutalással a RO64 TREZ 2562 1G33 5000 XXXX kincstári számlaszámra, (kérjük, hogy a banki utalványon ne mulasszák el feltüntetni a Kovászna Megyei Művelődési Központ adószámát [Cod fiscal], amely a következő: 44 04 389).

  2. Személyesen a Kovászna Megyei Művelődési Központ székhelyén.

  A jelentkezéshez szükséges iratok a következők:

  1. Orvosi igazolás a családorvostól;

  2. Szülői beleegyezés (kiskorúak esetében);

  3. Részvételi nyilatkozat (felnőttek esetében);

  A 2. és 3. számú típusnyomtatványok megtalálhatók a csatolmányban.

  Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 • Csatolt dokumentumok:

 • »» file
  »» file
 • Fotógaléria:

 •