• 2011. 12. 07.

  SHORTCUT - újfajta módszer Sepsiszentgyörgy városának népszerűsítésére -

  «« vissza
 • A szervezők kitűzött célja volt találkozási lehetőséget biztosítani román és magyar egyetemistáknak, hogy jobban megismerjék egymást, felfedezzék Sepsiszentgyörgyöt, kötődéseket alakításanak ki a helyhez, a városhoz, mint jövőbeli, potenciális élettérhez. A 3 nap és éjszaka alatt, sikerült felfedezniük Sepsiszentgyörgy múltbeli és jelenbeli jó oldalait, a javaslatokat tehettek a jövőbeli fejlesztési lehetőségek illetően.
  A vetélkedő elején, a csapatok bemutatkozását követően egy városi túra kapcsán, a város különböző pontjain (Állomás, Stadion, Erzsébet Park, Központi Piac, Sugás Árúház) ügyességi, logikai versenyszámok kihívásait kellett teljesíteniük a csapatoknak. A város jellegzetes Kós Károly által tervezett épületeket kellett megtalálják és csapatfotókat készítsenek. De Sepsiszentgyörgy turisztikai nevezetességeihez, intézményeihez kapcsolódott az a versenyszám is, amikor minél több „lepkét” és egy éjszakai próba kapcsán pedig „fabatkákat” kellett begyűjteniük a város területéről.

  A vetélkedő tejles időtartamára kaptak egy feladatot, amely a legkomplexebb, legátfogóbb és szervezők számára célkitűzések megvalósításának fokát is hívatott vizsgálni. 5 reklámfilm készült Sepsiszentgyörgyről, ahogyan azt a résztvevők látták és tapasztalták meg, a vetélkedő 3 napja alatt.
  A szombat esti élőzene és a vasárnapi relaxálás a városi tekepályán, valamint a 2 órás paintball mérkőzéseket követően, a csapatoknak lehetőségük nyílt megtekinteni az M-Stúdió szuper-produkcióját, a Mihai Măniuţiu által rendezett „Othello és hőn szeretett Desdemonája” című előadást.

  Azok a csapatok, akik válaszoltak meghívásunkra és eljöttek, részt vettek az eseményem, kellemes emlékekkel és élményekkel távoztak. A vetélkedő értékelője, a visszajelzések, a fotók, a kisfilmek és a prezentációk alapján ítélve, a projekt jövőjét, kiterjeszthetőségét tekintve, hatalmas lehetőségek rejt magában.
  Köszönjük a Kovászna Megyei Tanácsnak és a Sepsiszentgyörgyi Polgármesteri Hivatal Imázsirodájának a támogatásait.
  A projekt ötletgazdája és szervezője a Kovászna Megyei Művelődési Központ és a két társszervező egyesület, a Regös Ifjúsági és Közművelődési Egyesület, valamint az „Ecou” Ifjúsági Egyesület, egy virtuális sétára hívja meg Önöket, a SHORTCUT, student contest 2011. esemény facebook-os oldalára, ahol a 3 napos vetélkedőről készült fényképek, kisfilmek tekinthetők meg.
  A szervezőcsapat nevében,
  Péter Orsolya és Mădălin Guruianu

 •