Notice: Undefined index: user_lang in /home4/cultcov/public_html/index-akt.php on line 12
Kovászna Megyei Művelődési Központ
 • Aktuális hírek

 • 2019. 05. 28.

  Díjazták a Meszesek dokumentumfilmet

  A víz volt a kiemelt témája az V. Nemzetközi Természetfilm Fesztiválnak, amelyet először 2015-ben rendeztek meg. Az Áder János köztársasági elnök védnökségével meghirdetett filmfesztivál ma már számos kísérőprogrammal bővülve a régió egyik legnagyobb filmes és természet-környezetvédelmi tematikus rendezvénye. Idén 98 országból több, mint 1400 alkotást neveztek, ezekből választották ki azt a 146 filmet, amelyeknek 70 százaléka premier, és amelyeket 3 nap alatt 6 helyszínen vetítettek le a szervezők.
 • 2019. 05. 28.

  Meghívó - Szudáni pillanatok

  Június 6-án, csütörtökön, 19 órától, Nagy Enikő (szociálpedagógus és néprajzkutató) a Kovászna Megyei Művelődési Központ dísztermében Szudáni pillanatok címmel tart filmvetítéssel egybekötött könyvbemutatót.

  A szerző véletlenül került Szudánba, útja elején Tanzánia és Kenya fele kacsintgatva, az országról semmit nem tudva fogadta el egy szervezet ajánlatát. Két évre szerződött, azóta is ott él.

 • 2019. 05. 07.

  Lovagok lakomája - rajzverseny

  Lovagok lakomája - rajzverseny
 • 2019. 02. 07.

  HIVATALOS PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

  Kovászna Megye Tanácsa és a Kovászna Megyei Művelődési Központ, Kovászna Város Önkormányzatával, a kovásznai Kádár László Képtárral, a Kőrösi Csoma Sándor Közművelődési Egyesülettel és az NMI Nemzeti Művelődési Intézet nonprofit KFT együttműködésben, „Csoda” címmel képzőművészeti pályázatot hirdet a 2019-es Kőrösi Csoma Sándor Napok keretében.
 • 2018. 10. 29.

  Dr. Kinda István - Hagyományos népi mesterségek

  Október 25-én, délután 18 órától, a kézdivásárhelyi Kosztándi galéria adott otthont Dr. Kinda István Hagyományos népi mesterségek című könyvbemutatójának, mely a Kovászna Megye Tanácsa és a Kovászna Megyei Művelődési Központ gondozásában jelent meg.
 • 2018. 10. 22.

  Pályázati hírdetmény eredménye

  A gyermek és ifjúsági, irodalmi folyóiratok kiadására kiírt pályázat eredménye.
 • 2018. 10. 19.

  Értékeink négy határon át

  Új diákvetélkedő gimnazistáknak

  Az általános iskolák 5-8. osztályos diákjainak Négy határon át címmel hirdet „értékeink” témában vetélkedőt a Kovászna Megyei Értéktár Bizottság, közösen az Erdélyi Értéktár Bizottsággal, az NMI Művelődési Intézettel és a Kárpát-medencei Közművelődési Kerekasztal alapítóival.
 • 2018. 09. 18.

  Pályázat gyermek és ifjúsági, irodalmi folyóiratok kiadására

  A Kovászna Megyei Művelődési Központ pályázatot hirdet gyermek és ifjúsági,
  irodalmi folyóiratok kiadásának támogatására.
 • 2018. 07. 02.

  Kaptár-dokumentumfilm szemle

  A Hargita Megyei Kulturális Központ, Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont és Kovászna Megyei Művelődési Központ 2018. október 12-21 között újra megszervezi a Székelyföldi Dokumentumfilm Szemlét, amely idéntől új néven fog jelentkezni: Kaptár-dokumentumfilm szemle.
 • 2018. 02. 08.

  Pályázati felhívás: MŰVÉSZETI KARAVÁN – Muravidék és Háromszék a fotóművészet tükrében

  Pályázati feltételek
  Nevezési űrlap
 • 2018. 01. 23.

  Sorsok - Kőrösi Csoma Sándor tárlat, Kovászna, 2018

  Jelentkezési adatlap: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdsifms4nqhNUw2CwmepKCtmhiFNIorf65TyHaoxq4hbTMdOQ/viewform
   
  Pályázati felhívás, 2018
 • 2018. 01. 19.

  Magyar kultúra napja

  Híres Háromszékiek a Centenárium Évében
  Az ötödik szer – Szabó Kati életei című "életregény" könyvbemutatója és a Háromszék kultúrájáért díj átadásának ünnepsége a magyar kultúra napja alkalmából.
 • 2017. 11. 29.

  Népi Mesterségek Vetélkedő – III. feladat

  Kedves csapatok!

  Köszönjük szépen a beküldött filmeket, öröm volt látni munkátok eredményeit! 
  Itt olvashatjátok az utolsó feladatot.

 • 2017. 11. 27.

  Népi Mesterségek Vetélkedő – Támogatók/Partnerek/Szervezők

  A vetélkedő ötletgazdája és lebonyolítója a Kovászna Megyei Művelődési Központ, amelynek fenntartója Kovászna Megye Tanácsa, főtámogatók a Depo építőipari és barkács üzletlánc, valamint a Haszmann Pál Múzeum, médiapartner pedig a Háromszék - független napilap Sepsiszentgyörgy.
  Ezúttal is köszönjük a hozzájárulásukat!

 • 2017. 11. 22.

  Népi Mesterségek Vetélkedő – II. feladat

  Kedves csapatok!

  Köszönjük odaadó munkátokat, a leírásaitokat továbbítottuk a zsűrinek kiértékelésre. A következő hét feladata a filmkészítés izgalmait csempészi be a vetélkedőbe.

 • 2017. 11. 16.

  Népi Mesterségek Vetélkedő – I., IV. feladat

  Kedves csapatok!

  Egy hónap alatt négy feladat vár rátok, íme az első és a negyedik, az előbbit egy hét, az utóbbit egy hónap alatt kell teljesítenetek.

 • 2017. 11. 01.

  Népi Mesterségek Vetélkedője

  A Kovászna Megyei Művelődési Központ megyei szintű vetélkedőt hirdet V-VIII. osztályos diákoknak, amelyre a jelentkezési határidő november 13., 12:00 óra.

  A vetélkedő célja a Kovászna megyében létező népi mesterségek népszerűsítése és helyi értékként való tudatosítása, különösen a fiatalok körében.

  A fődíj egy 1000 euró értékű vásárlási utalvány a DEPO cég jóvoltából, amely egy vidéki településen kiválasztott mesterségen belül egy vagy több mester műhelyének felszerelésére is fordítható. Emellett a Megyei Művelődési Központtól az első díjas csapat a választott mesterség népszerűsítésére háromezer lej értékű szóróanyagot, valamint a második helyezett értékes könyvcsomagot nyer az iskolájának. Az első három helyezést elérő csapat tagjai pedig egy ötnapos, népi mesterségekről szóló táborban vehetnek részt 2018 nyarán a csernátoni Haszmann Pál Múzeumban.

 • 2017. 10. 19.

  Táncoló Székelyföld programjai

  Táncoló Székelyföld programjai
 • 2017. 10. 19.

  Székelyföld Napok

  Székelyföld Napok Program
 • 2017. 07. 10.

  Módszertani kézműves és néptánc műhelymunka táncoktatóknak, Csernáton

  A műhelymunka 2017. július 1 – július 5. között volt megtartva Csernátonban, (Kovászna megye) 55 személy (Kovászna, Hargita, Brassó, Maros  megyei pedagógusok, diákok és néptánc-oktatók, zenészek) részvételével, akik a tábort követően a tanult ismereteket az iskolai és az iskolán kívüli oktatás keretében adják tovább.


 •